Vaterpolisti i rukometaši u lovu na finale europskog prvenstva

Danas je doista poseban dan za sve ljubitelje hrvatskog sporta. Dvije hrvatske reprezentacije, vaterpolska i rukometna, nastupit će u polufinalima europskih prvenstava.

Barakude protiv Španjolske po europsko odličje

Najteži ispit za Kauboje na Euru - kako zaustaviti nepobjedivu Norvešku


Veliki dan hrvatskog sporta otvorit će vaterpolisti, koje u 17.30 u Budimpešti očekuje polufinalni dvoboj na Europskom prvenstvu protiv Španjolske. Utakmicu možete pratiti na Drugom programu HTV-a i našem portalu, a emisija uoči susreta počinje u 17 sati.


Pola sata nakon vaterpolista, svoj će polufinalni dvoboj na Euru početi i hrvatski rukometaši. Izabranici Line Červara na završnici u Stockholmu za finale se bore protiv jednog od domaćina Eura, Norveške, koja je u dosadašnjih sedam utakmica upisala svih sedam pobjeda. Prijenos dvoboja iz Švedske je na Drugom programu Hrvatskog radija, a tijek utakmice iz minute u minutu pratite na našem portalu.I za vaterpolsku i za rukometnu reprezentaciju Hrvatske bit će to deveti polufinale u 14 nastupa na europskim prvenstvima. Barakude su triput stigle do finala, a jednom su osvojile europski naslov, 2010. u Hrvatskoj, dok su Kauboji dvaput igrali u finalu, no oba puta su ostali bez titule, 2008. i 2010.