Stenzel: Nitko nema tri srednja vanjska kao Hrvatska

Hrvatska je u subotnjem bečkom trileru slomila Njemačku i osigurala poluzavršnicu EP-a za rukometaše. I dok čekamo rasplet u susjednoj skupini, kao i dvoboje protiv Čeha i Španjolaca, dosadašnji tijek prvenstva i našeg izbornika Červara analizirali smo u društvu rukometne legende Vladimira Stenzla, bivšeg izbornika jugoslavenske i njemačke rukometne reprezentacije koji nam se javio iz Šibenika.

- Kauboji su izvanredno igrali na ovom prvenstvu i dali su sve od sebe. Hrvatska je imala pobjednički naboj, to je početak jedne prave ekipe, predvođene divnim Duvnjakom. Nitko nema tri takva srednja igrača svijeta, Duvnjak, Karačić  i Cindrić, tri najbolja srednja beka vode cijelu igru. Vidjet ćemo hoće li  to biti dovoljno protiv jakih Španjolaca.

O sjajnoj završnici hrvatskih rukometaša protiv Njemačke kaže:

- Tu se vidi kondicija. Njemački pivotmen nije imao koncentracije da zabije gol, znači da mu fali kondicije. Da su Nijemci igrali smirenije, da nisu udarali u obrani, jer inače mi bi to izgubili.

Pohvalio je Stenzl i izbornika Červara.

- Moram priznati da je Lino nešto mirniji nego inače, moram ga pohvaliti. Odlično vodi utakmice, uz manje pogreške. Bilo bi odlično da smo prvi u toj grupi, pa da igramo sa drugim iz druge skupine, jer Norvežani su stvarno jaki, a ovako bi nas čekali Slovenci ili Mađari, koje je lakše pobijediti, iako mi ako imamo svoj dan možemo svakoga pobijediti. U ove dvije preostale dvije utakmice ne smijemo potrošiti glavne igrače, smatra Stenzl.

Cijeli razgovor pogledajte u videu.