Ivan Kvesić pobjednik Grand prixa Croatia u karateu u Samoboru

Hrvatski karatist Ivan Kvesić pobjednik je 29. Grand prixa Croatia koji se ovoga vikenda održava u Samoboru.

U završnom kolu seniorske open kategorije svladao je brata Anđela s 2-1, a u zavrsnici četvorice najboljih bila su još dvojica naših - drugoplasirani Enes Garibović, te Ivan Martinac.

Još nikad u gotovo tri desetljeća dugoj tradiciji samoborskog Grand prixa nije se dogodilo kao ovoga puta - da su sva četvorica finalista u borbama iz naše zemlje.

Tijekom poslijepodnevnih eliminacija braća Kvesić, Garibović i Martinac izborili su finalni nastup u kojem se nadmetalo "svatko sa svakim". U 1. kolu dva remisa, Anđelo Kvesić protiv Garibovića - 0-0, te Ivan Kvesić protiv Martinca - 5-5.

U drugom kolu remizirali su Anđelo Kvesić i Martinac, borba je završila 4-4, a Ivan Kvesić nadvisio je Garibovića s 2-1.

Unatoč tome što je Enes Garibović u posljednjem kolu pobijedio Ivana Martinca 4-0, presudio je meč braće Kvesić u kojem je Ivan nekoliko sekundi prije kraja stigao do minimalne pobjede 2-1, a time i ukupnog trijumfa.

Na najvećoj godišnjoj manifestaciji u gradu Samoboru poslije tradicionalnog "Fašnika" sudjeluje gotovo dvije tisuće natjecatelja iz 22 zemlje.