Sinkronizirano klizanje: Amerikanke najbolje, a Zagrebačke pahuljice pete

Velikim slavljem američke ekipe Skyliners u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova završen je 16. Trofej Zagrebačkih pahuljica, međunarodno natjecanje u sinkroniziranom klizanju.

Amerikanke su prije godinu dana na istom mjestu bile srebrne, no ovaj put bile su nedodirljive oduševivši više od 3.000 gledatelja u Ledenoj dvorani. Zlato su osvojile s čak 210,89 bodova i iza sebe ostavile sunarodnjakinje iz Adrian Collegea (184,24), dok su brončane Čehinje Team Darlings (149,94).

Hrvatske seniorke, ekipa Zagrebačke pahuljice, natjecanje su završile na petom mjestu sa 100,17 bodova.

- Izrazito smo zadovoljni nastupima svih naših ekipa. Ponosna sam, sretna i zadovoljna. Cilj za ovaj dio sezone bio je pokazati dobar umjetnički dojam, što smo uspjele u oba dana natjecanja. Cure su bile pomalo i nervozne, priznale su to kasnije, ali publika i atmosfera u dvorani bila je nevjerojatna i to je pomoglo da djevojke uživaju na ledu. Najzahtjevnije elemente, akrobatiku, spirale, dizanja, izvele su savršeno. Nažalost, u križanjima, u elementima gdje su bitni koncentracija, brzina i točnost, tu smo imali grešaka. No, to je motivacija za nastavak treniranja. Za tri tjedna čeka nas novo međunarodno natjecanje, Spring Cup u Milanu, a početkom ožujka juniorke imaju Svjetsko prvenstvo u Engleskoj, a seniorke početkom travnja u Americi", komentirala je nakon natjecanja glavna trenerica Zagrebačkih pahuljica Ozana Miljković.

Juniorsko zlato otišlo je u Finsku, ekipi Fintastic koja je slavila sa 198,29 bodova, ispred dvije američke ekipe, srebrnog Lexettesa i brončanog Team Imagea. Juniorke Zagrebačkih pahuljica su desete, dok je domaći tim u konkurenciji mješovitog godišta (Mixed Age) završio kao šesti. Najbolji program izvela je mlađejuniorska ekipa finskog Novettesa.

Gledatelje je oduševio i nastup veteranske ekipe iz daleke Australije, koja je potvrdila da za ovu najmlađu klizačku granu godine nisu važne.

Novi veliki susret zagrebački Dom sportova i sinkronizirano klizanje imaju za godinu dana, kada će Hrvatska od 8. do 10. travnja 2021. godine, po treći put ugostiti Svjetsko seniorsko prvenstvo.