Hrvanje: Etlinger zlatni, Lizatović srebrni

Hrvatski hrvači Dominik Etlinger i Ivan Lizatović zajedno s ostatkom reprezentacije pod vodstvom trenera Nikole Starčevića i Antona Đoka nastupili su na jednom od najjačih svjetskih natjecanja u hrvanju - THOR MASTERS. Turnir se održao u danskom Nykøbing Falsteru.

Ivan Lizatović nastupio je u kategoriji do 63kg, upisao je dvije pobjede i poraz te zauzeo 2. mjesto.

Dominik Etlinger je nastupio u najjačoj kategoriji na turniru, onoj do 67 kg, imao je ukupno šest borbi u dva dana.

Prvih pet borbi Dominik je pobijedio tehničkim tušem i velikom superiornošću osigurao finale. U finalnoj borbi čekao ga je predstavnik Turske. Na početku borbe Dominik gubi dva boda, a zatim još dva. Zbog izgubljenog "challengea" koji je zatražen iz Dominikovog kuta, gubi još jedan bod, te je 30 sekundi nakon početka finalne borbe rezultat 5:0 u korist turskog borca. Smirene glave i upornošću Dominik dolazi do prvog bodova natjeravši protivnika na pasivnost, zatim u parteru okreće protivnika za dva boda. U tom trenu predstavnik Turske je vidno iscrpljen te Dominik kreće još jače. Izguruje protivnika dva puta sa strunjače i pobjeđuje konačnim rezultatom 6:5.

Dominik je za ovo natjecanje skinuo ukupno 12 kg, te je pokazao kako je spreman za kvalifikacijske turnire za Olimpijske Igre.

Od ostalih naših hrvača Pavel Puklavec u kategoriji do  77 kg zabilježio je tri pobjede i dva poraza, Antonio Kamenjašević u istoj kategoriji ostvario je tri pobjede i dva poraza.

U kategoriji do 72 kg Luka Malobabić upisao je pobjedu i dva poraza, Vjekoslav Luburić u kategoriji do 87 kg upisao je dva poraza, Danijel Janečić u kategoriji do 67 kg upisao je dva poraza. Filip Šačić u kategoriji do 82 kg zabilježio je pobjedu i dva poraza.

Podsjetimo, nitko od hrvatskih hrvača još nema normu za Olimpijske Igre. Za osigurati normu potrebno je ući u finale jednog od dva kvalifikacijska turnira.

Prvi kvalifikacijski turnir, onaj europski, održat će se krajem ožujka u Budimpešti, a svjetski kvalifikacijski turnir početkom svibnja u Sofiji.