Sestriere: Brignone i Vlhova pobjednice, Shiffrin zaostala stotinku

U petom veleslalomu sezone u Svjetskom kupu skijašica voženom u talijanskom Sestriereu prvo mjesto podijelile su Talijanka Federica Brignone i Slovakinja Petra Vlhova.

Treće mjesto pripalo je vodećoj skijašici u Svjetskom kupu Amerikanki Mikaeli Shiffrin koja je za pobjednicama zaostala samo jednu stotinku. 

Brignone, čija je majka Maria Rosa Quario u Sestriereu slavila 1983. u slalomu, bila je vodeća nakon prve vožnje sa 17 stotinki prednosti ispred Vlhove. Treće vrijeme imala je Njemica Viktoria Rebensburg s 36 stotinki zaostatka, a četvrto Shiffrin koja je za Brignone zaostajala 42 stotinke.

Nakon drugog 'laufa' Brignone je uspjela zadržati vodeću poziciju koju je na kraju podijelila s Vlhovom, a samo jedna stotinka dijelila je Shiffrin da im se i ona pridruži na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja.U utrci za Mali kristalni globus u veleslalomu vodi Brignone s 375 bodova ispred Shiffrin (314) i sunarodnjakinje Marte Bassino (264). U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodeća je Shiffrin s 946 bodova. Druga je Vlhova sa 713, a na trećem mjestu je Brignone sa 665 bodova.