Švedski rukometaši sobu zamijenili šankom

Kao da nije bilo dovoljno što za sada ne postižu rezultate kakvi se od jedne takve reprezentacije očekuju, Šveđani su i van terena "zakomplicirali" stvari.

- Blamaža Švedske protiv Portugala, Slovenija i Norveška prema polufinalu

Švedska je izborila drugi krug Europskog rukometnog prvenstva, ali suprotno svim prognozama, nije prenijela niti boda. Tome je kumovao iznenađujući poraz od Slovenije. Također, u prvoj utakmici drugoga kruga, izgubili su čak 10 razlike od Portugala!

No, više od same utakmice, stupce švedskih novina pune četvorica igrača, Jim Gottfridsson, Andreas Nilsson, Lukas Nilsson i Kim Ekdahl Du Rietz koji su u jednom baru u Malmoeu viđeni kako konzumiraju alkohol. Otišli su tik prije zatvaranja bara, a uoči susreta s Portugalcima.

- Donijeli smo krivu odluku i preuzimamo punu odgovornost. Ispričavamo se svima u momčadi, također i našim navijačima i svima koji se trude da bismoostvarili što bolji rezultat, rekao je kapetan švedske reprezentacije Jim Gottfridsson.

Problem stvara i činjenica da nisu imali dozvolu za izlazak niti dopuštenje da popiju "pivo ili dva".

Ipak, trener Kristjan Andresson uoči utakmice je rekao da je s igračima "sve riješeno" i da su koncentrirani na sljedeće utakmice. Sudeći po rezultatu protiv Portugala, očito nedovoljno koncentrirani...