EP: Uvjerljiv poraz vaterpolistica, Ruskinje slavile 34:1

Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija poražena je u četvrtom kolu skupine A Europskog prvenstva u Budimpešti od Rusije s uvjerljivih 34:1 (9:0, 8:1, 7:0, 10:0).

Kod Ruskinja po pet golova zabile su Prokofjeva, Karimova, Gorbunova i Serzantova, dok je jedini pogodak Hrvatske djelo kapetanice Dine Lordan.

- Neovisno našim problemima i snazi Ruskinja, nisam nikako zadovoljan. Obrana je bila jako loša, ušli smo opušteno, uz sve silno puno griješili. Od otvaranja već. Prvih 5 minuta kao da nisu znale gdje su. Moramo se adaptirati na sve uvjete jer jasno da nam se protiv Slovačke ovakvi trenuci dekoncentracije ne smiju dogoditi, rekao je hrvatski izbornik Marijo Ćaleta nakon utakmice. Hrvatska je nastupila bez Ivane i Domine Butić.


- One su vrhunska ekipa, a mi smo napravile puno pogrešaka. Moramo razmišljati samo o sljedećoj utakmici protiv Slovačke da završnimo na prvenstvu među osam, rekla je Ema Carević.


Dina Lordan, kapetanica, je rekla da je Rusija jednostavno prejaka momčad.- Nismo samo odradile utakmicu, ali tako je izgledalo. Mislim da smo se i dosta istrošile u prve tri utakmice, no sad sve misli se okreću prema nedjelji, rekao je Lordan.

  U posljednjem kolu Hrvatsku očekuje okršaj sa Slovačkom, a pobjedom bi osigurala prolazak u četvrtfinale.