Wengen: Mayer slavio u kombinaciji ispred Pinturaulta

Austrijanac Matthias Mayer pobjednik je druge ovosezonske alpske kombinacije u Svjetskom kupu skijaša vožene u švicarskom Wengenu, a jedini hrvatski predstavnik Filip Zubčić nije se pojavio na startu spusta zbog viroze.

Nakon što je na legendarnoj stazi Lauberhorn Mayer bio najbrži u spustu, vodstvo je zadržao i nakon drugog dijela kombinacije, slaloma, slavivši sa samo sedam stotinki prednosti pred drugoplasiranim Francuzom Alexisom Pinturaultom, kojemu je pripala prva kombinacija vožena u Bormiju.

Treće mjesto pripalo je još jednom francuskom skijašu, Victoru Muffat-Jeandetu koji je za Mayerom zaostao 67 stotinki.Jedini hrvatski predstavnik prijavljen za kombinaciju Filip Zubčić trebao je startati 29. u spustu, ali se nije pojavio na startu zbog viroze, koja ga muči još iz Adelbodena. S obzirom da je u nedjelju slalom, u stožeru su procijenili da je bolje da Zubčić ipak propusti kombinaciju.

Pinturault je drugim mjestom u kombinaciji preuzeo vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 613 bodova, dva više od Norvežanina Henrika Kristoffersena. Treći je Kristoffersenov sunarodnjak Aleksander Aamodt Kilde sa 551 bodom. Filip Zubčić je na 24. poziciji sa 172 boda.

Tradicionalni spust na legendarnoj stazi Lauberhorn skijaši će voziti u subotu u 12.30, a slalom je u nedjelju u 10.15 i 13.15. Sve utrke možete pratiti na HTV-u 2 i našem portalu.