Rukometaši odradili posljednji trening uoči Austrije

Hrvatska muška rukometna reprezentacija odradila je posljednji trening uoči dvoboja protiv Austrije u Beču kojim će otvoriti drugi krug natjecanja na Europskom prvenstvu.

Nakon sve tri pobjede u skupini A u prvom dijelu natjecanja, hrvatski rukometaši Graz su zamijenili Bečom gdje će igrati u skupini I drugog kruga. Prvi protivnici bit će im jedni od domaćina Eura, Austrijanci, koji su također s maksimalnim učinkom nastavili natjecanje.

Obje su momčadi u drugi krug prenijele dva boda, a novom bi pobjedom napravile koračić prema Švedskoj gdje će se igrati završnica Eura. Austrijanci su u skupini B svladali Češku (32:29), koja je kao drugoplasirana prošla dalje, Ukrajinu (34:30) te Sjevernu Makedoniju (32:28).

Dan uoči dvoboja s Austrijancima, izabranici Line Červara u dobroj su atmosferi odradili posljednji trening.Červar ima recept za Austrijance, ali i upozorava: Neće biti lako

- Moramo biti svjesni da imamo respektabilnog protivnika. Mi smo na papiru favoriti, ali oni su moćni, imaju nekoliko istaknutih pojedinaca, upozorava hrvatski izbornik Červar.

Njegov kolega na klupi austrijske reprezentacije Slovenac Aleš Pajovič itekako dobro poznaje hrvatsku 5-1 obranu koja mu je i kao igraču stvarala puno problema.

- Svaki put uđeš unutra, ne vidiš ni gol, nemaš ni pas dalje, tako da moram reći da je to ključ do pobjeda i da su Hrvati kandidat za medalju, smatra austrijski izbornik.