Đoković: Što se tiče srpskih navijača u Australiji...

Još u nedjelju Novak Đoković odveo je reprezentaciju Srbije do trijumfa na prvom izdanju ATP kupa, momčadskom natjecanju 24 najbolje teniske nacije koje je u Sydneyju. Srpski su tenisači u finalu s 2-1 bili bolji od reprezentacije Španjolske predvođene Rafaelom Nadalom.

Tijekom finala u Ken Rosewall Areni prvi tenisač svijeta bio je nezadovoljan ponašanjem dijela Đokovićevih navijača u međusobnom dvoboju. Legendarni Španjolac smatrao je da su navijači preglasni te se požalio glavnom sucu. Na glasne zvižduke publike reagirao je sarkastičnim podizanjem palca.

Dan nakon poraza Nadal je objasnio: -  Ja sam već doživio neke epizode s nekima od tih navijača. To su fanatici... to nisu Australci. Neki dolaze na mečeve s više supstanci u tijelu nego bi trebali te ne razumiju baš ovaj sport.

Đoković je u današnjoj objavi na Instagram profilu podijelio slike pobjedničke ekipe iz Sydneya, pokazao kako je izgledalo jučerašnje slavlje uz trubače, ali i poslao poruku svojim navijačima: - Što se tiče srpskih navijača u Brisbaneu i Sidneyu... To je bila najbolja podrška koju sam ikada doživio na teniskom terenu. Naježim se svaki put kada pomislim na taj ambijent. Hvala što ste nam pomogli da osvojimo veliki trofej za Srbiju.