ZOIM: Ljutiću bronca u slalom izmakla za 13 stotinki

Mladi hrvatski skijaš, 17-godišnji Tvrtko Ljutić u slalomskoj je utrci na Zimskim olimpijskim igrama mladih (ZOIM) u Lausannei ostvario najbolji rezultat u dosadašnjoj karijeri, on je zauzeo peto mjesto, a samo 13 stotinki ga je dijelilo od pobjedničkog postolja.

Član HSK Žuti mačak iz Zagreba zauzeo je s vremenom 1:17.91 zaostao 1.81 sekundu za pobjednikom Šveđaninom Adamom Hofstedtom, no od brončanog Talijana Edoarda Saracca sporiji je bio samo 13 stotinki. Srebro je osvojio Švicarac Luc Roduit sa 1:17.42.

Na startu slalomske utrke pojavilo se 77 natjecatelja, a u prvoj vožnji naš predstavnik bio je šesti. Unatoč zdravstvenim problemima koje je imao uoči utrke, smogao je snage poboljšati rezultat u drugoj vožnji i stići nadomak odličja na ZOIM-u.

Velike mogućnosti u slalomu Tvrtko Ljutić je pokazao drugog dana Igara, kada je u kombinacijskom slalomu bio 12., a ukupno 20. u kombinaciji.

Petog natjecateljskog dana na ZOIM-u nastupio je i naš hokejaš u inačici 3 na 3, Luka Banek. U polufinalnom ogledu njegova (nacionalno mješovita) momčad Brown (smeđa) poražena je od momčadi Red (crvena) 7-9. Tako će Banek i suigrači u srijedu igrati za brončano odličje, a suparnik im je momčad Black (crna).

Biatlonac Sven Kuprešak zauzeo je 76. mjesto od 99 sudionika u sprintu na 7.5 km, dok je Nika Jagečić bila 82., a Doris Barićevac 90., također u biatlonskom sprintu, ali na 6 km i u konkurenciji 97 sudionica.