Tucak: Prva je stepenica tek riješena, čeka nas Crna Gora

- Početak je uvijek takav, Nijemci nisu za podcijeniti. Dok su imali snage i koncentracije su nas držali u klinču, ali poslije s dosta plivanja, tranzicije i lako postignutih golova smo došli do onog što smo htjeli, a to je ipak na kraju laka i uvjerljiva pobjeda, rekao je izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak nakon što su njegovi izabranici pobijedili Njemačku  17-9 (1-2, 6-2, 6-1, 4-4) na otvaranju Europskog prvenstva u Budimpešti.

U prvoj četvrtini Nijemci su iskoristili "pospanost" naših igrača, no sve je došlo na svoje već u drugoj četvrtini koju je Hrvatska dobila sa 6-2.

- Mislim da je generalno jako dobro odigrana utakmica, izuzev početka koji nismo ni očekivali drugačiji nego kakav je bio: tvrd, žilav, trebali smo ih lomiti. Naša kvaliteta je na kraju došla do izražaja. Mislim da smo negdje od sredine druge četvrtine pa do kraja odigrali uistinu jednu pravu, mušku utakmicu.

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra u četvrtak 20.30 sati protiv Crne Gore. Odlučujuća je to utakmica za prvo mjesto u skupini koja osigurava izravni ulaz u četvrtzavršnicu Europskog prvenstva.

- Prva je stepenica tek riješena. Čeka nas Crna Gora. Napravit ćemo sve da pobijedimo u toj utakmici i budemo matematički prvi u skupini, zaključio je Ivica Tucak.

Lovre Miloš izluđivao je Nijemce svojim brzim prodorima te se može reći da je odigrao odličnu utakmicu.

- Dobro je počelo sve skupa. Na početku je bilo nervoze jer je bilo otvaranje velikog natjecanja, ali onda je sve u obrani i napadu proradilo i došlo na svoje. Dao sam sve od sebe, sada se poklopilo da je meni koji gol ušao, drugi puta će nekom drugom. To je ta vrhunska ekipa, zato tak dobro funkcioniramo.

- Kada smo se smirili i skupili glave, kvaliteta je došla do izražaja, ubilježili smo uvjerljivu pobjedu, rekao je vratar reprezentacije Marko Bijač.

- Očekivalo se da će ogled s Crnogorcima biti utakmica za prvo mjesto. Jaka su momčad, fizički su jaki, skup mladih i starih, ali očekujem da ćemo pobijediti, rekao je Luka Bukić govoreći o sljedećem protivniku.