Bijač i Joković uoči početka EP-a: Nijemci su nepredvidivi

Nakon što su u nedjelju hrvatske vaterpolistice otvorile nastup na Europskom prvenstvu, u utorak će svoj put na europskoj smotri u Budimpešti početi i hrvatski vaterpolisti.

Prvi protivnik Barakudama je dobro znana reprezentacija Njemačke, protiv koje su izabranici Ivice Tucka igrali lani u srpnju na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu. Hrvatski vaterpolisti na kraju su u Južnoj Koreji uzeli svjetsku broncu svladavši Mađare, a na putu do odličja u četvrtfinalu su teže od očekivanog pobijedili sutrašnjeg protivnika na otvaranju EP-a, Njemačku.

Europsko prvenstvo Barakude dočekuju spremne, a uoči dvoboja s Nijemcima svoja razmišljanja iznijeli su hrvatski reprezentativci Marko Bijač i Maro Joković s kojima je razgovarao Marko Šapit.

- Prošli smo dosta zahtjevne pripreme, nakon Australije, Srbije, u Zagrebu s Rusima, mislim da smo stvarno spremni. Imamo još jedan dan odmora i vjerujem kako ćemo se do sutra još malo odmoriti i stvarno biti na 100 posto u toj prvoj utakmici, izjavio je Bijač u razgovoru za HRT.

Njemačka je pravi izazov za početak EP-a.

- Na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu, Nijemcu su ne samo protiv nas, nego tokom cijelog turnira, zadali probleme svima s kojima su igrali. Imaju par vrlo kvalitetnih pojedinaca, ekipno su dobro posloženi i sigurno da ćemo morati biti na našem maksimumu kako bismo ubilježili pobjedu, dodao je Marko Bijač.

- Naviknuti smo u Budimpešti na organizaciju na visokom nivou, tako se i ovaj put to pokazalo. A što se nas tiče, imali smo zbilja kvalitetne pripreme, odradili smo dosta sparing utakmica, obnavljali fizičku i taktičku spremu. Gledano unazad, dobro je da je sve prošlo bez ozljeda, da smo u punom sastavu i da spremni očekujemo EP, izjavio je Maro Joković.

Prva utakmica uvijek je nezgodna, a Nijemci su nezgodan protivnik...

- Malo smo ih analizirali zadnjih par dana, gledali našu utakmicu iz Gwangjua. To je ekipa koju dosta dobro znamo, nema tu nekih nepoznanica, ali da su nepredvidivi, jesu. To su pokazali i na Svjetskom prvenstvu. Bilo kakvo opuštanje oni će itekako znati kazniti. Ne možemo i ne smijemo ući u utakmicu opušteno i lagano, nijedna ekipa, a pogotovo ne Nijemci, neće se olako pustiti. Očekujem prije svega fizički tešku utakmicu, dodao je Joković.

Osim Njemačke, hrvatski vaterpolisti u prvom će krugu igrati i protiv Crne Gore te Slovačke, a prijenose ćete moći pratiti na Drugom programu HTV-a.