ZOIM: Luka Banek nadomak polufinala

Trećeg natjecateljskog dana na Zimskim olimpijskim igrama mladih, koje se od 9. do 22. siječnja održavaju u Lausannei i St. Moritzu (Švicarska), mladi hrvatski hokejaš u inačici 3x3 Luka Banek imao je polovično uspješan nedjeljni program.

Naime, Banek je u dresu nacionalno mješovite momčadi Brown u jutarnjem terminu slavio pobjedu nad momčadi Orange 14-10, a u popodnevnom terminu on i suigrači poraženi su od vršnjaka iz momčadi Red 5-11. Zbog pogreški pri zamjeni igrača, Banekova momčad velik je dio ogleda provela sa samo dva igrača na ledu, što je bio i glavni razlog uvjerljiva poraza.

Za prolazak u polufinale Banekovoj momčadi potrebna je jedna pobjeda iz dva ogleda u ponedjeljak, u 10.30 igraju s momčadi Blue, a u 17.30 s momčadi Yelow. Polovičan nedjeljni učinak (pobjedu i poraz) ostvario je i hrvatski trener Marko Valenčić s momčadi Yelow.

U nedjelju su nastupili još samo naši biatlonci - Doris Barićevac i Sven Kuprešak zauzeli su skupno 27. mjesto u konkurenciji 30 reprezentacija u single mix relayju (po dva kruga ski-trčanja i po dva pucanja).

Od naših predstavnika četvrti natjecateljski dan ZOIM-a otvara alpski skijaš Tvrtko Ljutić veleslalomskom utrkom u 10 sati.