Brignone slavila u kombinaciji, Shiffrin i Vlhova bez plasmana

Talijanka Federica Brignone pobjednica je kombinacije koju su skijašice vozile u austrijskom skijalištu Altenmarkt-Zauchenseeu. Utrku su obilježila brojna odustajanja, a među skijašicama bez plasmana su i Amerikanka Mikaela Shiffrin te Slovakinja Petra Vlhova.

Brignone je za 15 stotinki nadmašila dvostruku svjetsku prvakinju u ovoj disciplini Švicarku Wendy Holdener. Treće mjesto je osvojila još jedna Talijanka, Marta Bassino, koja je bila druga nakon superveleslaloma sa 22 stotinke zaostatka, a na kraju je za sunarodnjakinjom zaostala 89 stotinki sekunde.

Brignone je do pobjede stigla najboljim vremenom u superveleslalomu (1:13.80) i drugim u slalomu (49.65). Holdener je u superveleslalomu zaostala pola sekunde za Brignone pa joj 35 stotinki bolje slalomsko vrijeme nije moglo donijeti više od drugog mjesta.

Talijanska 29-godišnja reprezentativka postala je prvom skijašicom koja je ostvarila tri uzastopne kombinacijske pobjede u Svjetskom kupu još od vremena kad je ovom disciplinom vladala hrvatska "snježna kraljica" Janica Kostelić. Brignone je prethodne dvije pobjede ostvarila u švicarskoj Crans Montani 2019. i 2018.

Mnoge favoritkinje za visoke plasmane nisu uspjele završiti zahtjevno postavljen superveleslalom pa se čak 16 od 47 skijašica koje su startale nije uspjelo na ispravan način spustiti do cilja. Među njima su bile vodeća skijašica svijeta Amerikanka Mikaela Shiffrin, njezina najveća suparnica Slovakinja Petra Vlhova te olimpijska pobjednica u kombinaciji Švicarka Michelle Gisin.

Federica Brignone se svojom četvrtom pobjedom u kombinaciji, a 12. u natjecanjima za Svjetski kup, probila na drugo mjesto ukupnog redoslijeda za Veliki kristalni globus sa 565 bodova, a Shiffrin je ostala u vodstvu sa 826 bodova. Treća je Petra Vlhova sa 513 bodova.

Skijašice već za dva dana čeka novo natjecanje za bodove u Svjetskom kupu, kada je na rasporedu slalom u austrijskom Flachauu.