Serena Williams osvojila prvi naslov kao majka

Američka teniska legenda Serena Williams (WTA - 10.) osvojila je svoj prvi naslov nakon što je postala majkom i prekinula trogodišnji post svladavši u finalu WTA turnira u Aucklandu sunarodnjakinju Jessicu Pegulu (WTA - 82.) sa 6:3, 6:4.

Serena Williams je u rujnu 2017. rodila kćer Alexis Olympiju te je od tada izgubila svih pet finala koja je igrala: dva u Wimbledonu (2018. i 2019.), dva na US Openu (2018. i 2019.) te prošle godine u Torontu.Ovo je 73. naslov u karijeri za 38-godišnju osvajačicu 23. pojedinačna Grand Slam naslova, a prvi od trijumfa na Australian Openu 2017. Pegula je ostala na jednom naslovu iz tri finala na WTA turnirima, a osvojila ga je prošle godine u Washingtonu.

Serena Williams nije uspjela osvojiti duplu krunu, jer je u finalu parova u kombinaciji s Dankinjom Caroline Wozniacki poražena sa 6:4, 6:4 od američkog para Asia Muhammad - Taylor Townsend.

Legendarna Amerikanka u pobjedničkom govoru poručila je da će sav novac zarađen u Aucklandu donirati u fond za žrtve požara u Australiji, a tome će dodati i iznos koji će biti prikupljen na aukciji za svaku odjevnu kombinaciju koju je nosila tijekom ovog turnira.

Kao pobjednica u pojedinačnoj konkurenciji zaradila je 43.000 dolara, a za finale u igri parova pripada joj polovica nagrade od 7.200 dolara.