ZOIM: Banek strijelac drugi dan zaredom, Ljutić 20.

Drugog natjecateljskog dana na Zimskim olimpijskim igrama mladih u Lausannei (9. - 22. siječnja) na borilišta su izašla dvojica hrvatskih predstavnika u alpskom skijanju i hokeju na ledu (3x3).

Nakon 41. mjesta u superveleslalomu u petak, naš mladi skijaš Tvrtko Ljutić u subotnjem je nastavku alpske kombinacije vrlo dobro odradio slalomsku utrku. Bio je 12. u konkurenciji 58 natjecatelja, što mu je donijelo ukupno 20. mjesto u kombinaciji. Ljutićev ukupni zaostatak za pobjednicima, Francuzom Augusteom Aulnetteom i Norvežaninom Mikkelom Remsoeyem (obojica 1:28.41), iznosio je 4.79 sekunde. O zahtjevnosti staze najbolje govori podatak da 21 slalomaš nije završio utrku.

Nacionalno mješovita momčad u hokeju na ledu (3x3) - Brown (smeđa), čije boje brani i naš Luka Banek, u jutarnjem je programu poražena od vršnjaka iz momčadi Green (zelena) 6-8, ali je u večernjem programu uvjerljivo svladala momčad Grey (siva) sa 16-6. Naš jedini hokejaški predstavnik drugi dan zaredom bio je strijelac za svoju momčad.

Polovičan uspjeh u dva ogleda ostvarila je i momčad Yellow (žuta) hrvatskog trenera Marka Valenčića.

Naše biatlonke Nika Jagečić i Doris Barićevac zauzele su 85.i 89. mjesto na 10 km (od ukupno 97 biatlonki), dok je Sven Kuprešak bio 78. na 12,5 km (u konkurenciji 99 biatlonaca).  

Dva izlaska na led očekuju Baneka i u nedjeljnom programu ZOIM-a, a osim njega, na borilišta će i naše biatlonske uzdanice.