Andreescu i Del Potro zbog ozljede otkazali Australian Open

Kanadska teniska zvijezda Bianca Andreescu, osvajačica zadnjeg izdanja US Opena, i argentinski tenisač Juan Martin del Potrio otkazali su nastup na prvom Grand Slam turniru sezone Australian Openu koji počinje 20. siječnja.

Šesta tenisačica svijeta Andreescu otkazala je nastup na turniru koji će se igrati od 20. siječnja do 2. veljače u Melbourneu zbog ozljede lijevog koljena.

- Moj oporavak teče dobro i osjećam se sve bolje svakim danom, ali Australian Open je došao prerano i nažalost neću moći sudjelovati na njemu ove godine, napisala je na svom Twitter profilu 19-godišnja kanadska tenisačica.Andreescu je ozljedu zaradila na završnom WTA turniru u Shenzhenu krajem listopada prošle godine na kojemu je nastupilo osam najboljih tenisačica svijeta i od tada se nije natjecala.

Argentinski tenisač Juan Martin del Potro također je otkazao nastup na Australian Openu zbog ozljede koljena s kojom se bori od lipnja prošle godine.

- Naš dvostruki četvrtfinalist Juan Martin del Potro otkazao je nastup jer se još oporavlja od ozljede koljena. Želimo mu sve najbolje u oporavku i nadamo se da ćemo ga opet vidjeti u Australiji, napisali su na Twitter profilu turnira organizatori.Argentinac se u četvrtfinale Australian opena plasirao 2009. i 2012. Del Potro je 2018. bio treći tenisač na ATP ljestvici no sada je, zbog dugog oporavka od ozljede, pao na 120. mjesto.