Rekordan broj natjecateljica na Trofeju Zagrebačkih pahuljica

Na 16. izdanju Trofeja Zagrebačkih pahuljica, međunarodnog natjecanja u sinkroniziranom klizanju, koje će se održati 17. i 18. siječnja, nastupit će rekordan broj natjecateljica.

-
Na ovogodišnjem Trofeju Zagrebačkih pahuljica sudjelovat će rekordne 42 ekipe iz 10 zemalja svijeta, Australije, Austrije, Kanade, Češke, Finske, Mađarske, Italije, Švedske, SAD-a i naravno Hrvatske. Dolazi nam čak 850 klizačica, a nastupiti će u sedam različitih kategorija, seniorskoj, juniorskoj, mlađejuniorskoj, kadetskoj, mlađekadetskoj konkurenciji te u Mixed Ageu i kategoriji odraslih. Hrvatske predstavnice, Zagrebačke pahuljice, klizat će u šest uzrasnih kategorija te smo vrlo ponosni brojnošću našeg kluba, izjavila je direktorica natjecanja Melita Juratek Cipek.

U prethodnih 15 izdanja Trofeja u Zagrebu su klizale čak 144 različite ekipe iz 19 zemalja svijeta, a rekordna 31 ekipa sa 620 klizačica nastupila je prošle godine. Ipak, ovogodišnje izdanje poprilično će srušiti taj rekord.

Ova najmlađa grana klizačkog sporta od 2001. godine do danas u Dom sportova je privukla čak 129.000 gledatelja, a veliki odaziv klizačkih zaljubljenika očekuje se i sljedećeg tjedna kada hrvatske predstavnice ponovno priželjkuju veliku podršku s tribina Ledene.