MOO: Gianni Infantino među novoizabranim članovima

Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino našao se među trojicom novih članova Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), koji su izabrani na 135. zasjedanju najvišeg sportskog tijela u Lausannei.

Za talijanskog Švicarca su glas dala 63 od 79 članova MOO-a s pravom glasa, troje glasača je bilo suzdržano, a 13 ih je bilo protiv.

FIFA od 2015. nije imala svog predstavnika u Međunarodnom olimpijskom odboru, otkako je bivši, suspendirani predsjednik Sepp Blatter napustio i tu dužnost na kojoj je bio od 1999. godine.

Uz Infantina, novim članovima MOO-a postali su Amerikanac David Haggerty koji obnaša dužnost predsjednika Međunarodne teniske federacije (ITF) te predsjednik Japanskog olimpijskog odbora i olimpijski pobjednik u judu iz 1984. Yasuhiro Yamashita.

Prije početka zasjedanja predviđalo se da će među kandidatima za mjesto u MOO-u biti i predsjednik Međunarodne atletske fedaracije (IAAF) Sebastian Coe, ali se pred članovima MOO-a njegova kandidatura nije našla.

- Za Sebastiana Coea vrata ostaju otvorena u Tokiju, izjavio je predsjednik MOO-a Thomas Bach, najavljujući tako da bi se Englez mogao naći među kandidatima na sljedećem zasjedanju Skupštine MOO-a koje će biti održano u srpnju, uoči otvaranja Olimpijskih igara 2020.