Nezadovoljstvo tenisača zbog ATP kupa: Nije pošteno

Početak nove sezone obilježilo je nezadovoljstvo određenih tenisača na ATP-u. U prvom tjednu krenuo je ATP kup, natjecanje nastalo kao izravan odgovor na novoformirani Davis Cup koji je svoje prvo izdanje imao u studenom.

U isto vrijeme u Dohi se održava turnir iz serije 250, a na ATP kupu dijeli se 750 bodova i ukupan zbroj osvojenih bodova ovisi o renkingu pobjednika protiv kojih je pobjeda ostvarena.

Također, novčane nagrade na ATP kupu su daleko izdašnije. Na turniru koji se igra u tri grada (Sydney, Perth, Brisbane) sudjeluju 24 reprezentacije podijeljene su u šest skupina po četiri.

Većina najboljih igrača igra u Australiji, a neki, kao što je, Rus Andrej Rubljov, nisu zadovoljni jer nisu imali ni izbora jer su treći igrači u svojoj reprezentaciji.

- Nije lako, nešto se mora promijeniti jer nije pošteno, rekao je Rubljov koji je 25. tenisač svijeta, ali ne može nastupati na ATP kupu jer su Daniil Medvjedev i Karen Hačanov ispred njega.

- Neki igrači s renkingom oko 900-og i 1000-og mjesta su drugi u svojim državama i igraju za bodove, rekao je Rubljov u Dohi i dodao: - Ne mislim da sam jedini koji tako misli.

Amerikanac Reilly Opelka također je izrazio nezadovoljstvo, on je treći iz svoje zemlje na ATP-ovoj ljestvici, ukupno 38., a problem vidi u još jednoj nelogičnosti kod računanja bodova s ATP kupa.

- Nekima se 18 turnira računa za renking, a nekima 19. To mi se čini poštenim..., ironično je komentirao Opelka.

Francuz Jo-Wilfried Tsonga bio je sličnog razmišljanja. - Volio bih da mogu igrati na ATP kupu, ali tako je - kako je. Malo je nepošteno, nadam se da će ATP naći rješenje, dodao je Tsonga.