Červar uoči puta: Pod svaku cijenu želimo doći u Beč s dva boda

Hrvatska rukometna reprezentacija otputovala je na Europsko prvenstvo koje zajednički organiziraju Austrija, Norveška i Švedska, a počinje 9. siječnja i traje do 26. siječnja.

Izabranici Line Červara u prvoj fazi natjecanja igraju u Grazu protiv Crne Gore, Bjelorusije i Srbije. Iako oslabljeni zbog brojnih ozljeda, igrači su puni optimizma krenuli put Austrije.

- Imali smo sinoć još jedan dugačak, iskreni razgovor i spremni smo za EURO. Skupina u kojoj se nalazimo u Grazu, samo je na prvi pogled lagana. Mi jesmo favoriti, ali svakog suparnika moramo maksimalno ozbiljno uzeti u obzir jer pod svaku cijenu želimo doći u Beč s dva boda. Šteta je što nam se zaredalo toliko ozljeda, ali iz ove kože ne možemo, rekao je Červar.

Europski prvak osigurava izravni put na Olimpijske igre u Tokio. Bude li Danska prvak, onda će i finalist Europskog prvenstva u Japan jer su Danci kao svjetski prvaci već izvadili olimpijsku vizu. Ulazak u polufinale donosi izravni nastup na Svjetskom prvenstvu u Egiptu 2021., čime se izbjegavaju potencijalno vrlo opasne kvalifikacije u lipnju.

- Vjerujem da će ovi mladi koji su dobili priliku znati to iskoristiti, da su gladni uspjeha i medalja. Nadamo se uz sve to, da će nas naši navijači doći podržati i da ćemo osjetiti barem dio one atmosfere kakvu smo imali u Austriji 2010., dodao je Červar.

Prvi nastup naša reprezentacija ima u četvrtak 9. siječnja u 20.30 protiv Crne Gore.