Vlhova za HRT: Jako sam sretna, puno mi ovo znači

Slovakinja Petra Vlhova pobjednica je Snježne kraljice, utrke Svjetskog kupa održane na zagrebačkom Sljemenu. Slavila je ispred Amerikanke Mikaele Shiffrin (+1.31) i Austrijanke Katharine Liensberger (+3.49).

- Jako sam sretna, puno mi ovo znači. Kad sam bila mlada skijašica, uvijek sam željela naslov u Zagrebu. Danas sam dobro skijala i to mi je uspjelo, uopće ne znam što da kažem, baš sam uzbuđena. Od jutra sam imala pozitivan osjećaj i da bi mogla osvojiti utrku. U drugoj vožnji sam se osjećala puno bolje, pustila sam skiju i mislim da je druga vožnja bila savršena, rekla je Vlhova za HRT.

Vlhova je dva puta zauzimala druga mjesta na Sljemenu, 2017. i prošle godine, a i ove je sezone dva puta bila druga u slalomima za Svjetski kup, u Killingtonu početkom prosinca i Lienzu prije pet dana.

- Mikaela je odlična skijašica, i u dvoboju protiv nje se ne smije pogriješiti, no danas sam ja bila bolja u tom dvoboju, rekla je o drugoplasiranoj Shiffrin koja nije bila zadovoljna s prvom vožnjom.
- Bila je dobra borba i zanimljiva utrka. Nije bila dovoljno dobra druga vožnja iako sam bila puno bolja nego u prvoj, rekla je Shiffrin.

Austrijanka Katharine Liensberger bila je treća.

- Osjećam se sjajno, mnogo se trudim i ovako sjajni rezultati daju snage za dalje. Ovako trebam nastaviti, jako sam sretna, rekla je Austrijanka za HRT.