Pavlek: Vjerujem da su pred nama lijepe skijaške godine

Crveni spust spremno dočekuje slalomske utrke Snježne kraljice na Sljemenu. Ženski slalom je u subotu (13.00/16.15), a muški slalom u nedjelju (14.15/17.40), a sve ćete moći pratiti u prijenosu na našem Drugom programu.

- Sve izgleda jako dobro i mogu samo čestitati svim ljudima iz Skijališta Sljeme i Hrvatskog skijaškog saveza kao organizatora koji su radili na tome. Staza je dobro izdržala južinu, količine snijega su bile dovoljne, sve što je trebalo napraviti napravilo se i to bez ikakve nervoze i panike, a ženske ekipe koje su bile na treningu i na pregledu staze njihovi treneri dali su apsolutno sve pohvalne ocjene, izjavio je u razgovoru za HRT Vedran Pavlek, direktor Organizacijskog odbora Snježne kraljice.

- Vjerujem da će staza jako dobro izdržati. Neće biti lagana utrka, Sljeme je dugačka utrka, dosta cura je već pred kraj umorno pa rade pogreške. To je ustvari ona najveća težina sljemenske utrke, njena dužina, jer skijašice dođu umorne na ciljnu strminu i tu se počnu raditi pogreške. S druge strane, to je šansa za naše skijašice, one poznaju tu stazu, trenirale su tu između Božića i Nove godine, prije Lienza i sigurno da je to, pogotovo Leoni nakon ovog slalomskog rezultata, to dodatni vjetar u leđa, da pokuša nastaviti tim ritmom i na Sljemenu, rekao je Pavlek.

U nedjelju će nastupiti čak šestorica hrvatskih skijaša.

- Slalom je naša najbolja disciplina u ovom trenutku, na neki način smo se fokusirali na to. Mi kao mala skijaška nacija nemamo puno mogućnosti tražiti nešto u brzim disciplinama i razvijamo tehničke discipline, sada je to prioritetno slalom. Bit će to stvarno obećavajuća utrka, imamo četvoricu s bodovima ove sezone, trojicu koji startaju među prvih 30. Muška konkurencija pogotovo u slalomu je vrlo jaka, ali naši skijaši idu korak po korak i čvrsto vjerujem da će oni biti uskoro na postoljima. Hoće li se to dogoditi na Sljemenu, ili za mjesec dana, ili za dvije-tri godine, to ne mogu obećati, ali čvrsto vjerujem da će se to dogoditi. To su odlični dečki, oni su u uzlaznom putu i vjerujem da je velika skijaška budućnost pred njima. Iza nas je nekoliko teških godina, gdje smo puno investirali u njih, pogotovo nakon prestanka Ivice, nije bilo jednostavno složiti ekipe i budžete, ali uspjeli smo, izdržali smo i tim tempom moramo nastaviti dalje. Vjerujem da su pred nama lijepe skijaške godine, uz još puno reda, rada, discipline i ulaganja, izjavio je Vedran Pavlek.