Dubrovnik konačno počeo ulagati u sportsku infrastrukturu

Nakon gotovo četiri desetljeća Dubrovnik je počeo ulagati u sportsku infrastrukturu. S proračunom za sport, koji je veći i od onoga mnogo većih gradova, gradit će se i urediti sve ono čega je nedostajalo proteklih desetljeća.

Jedriličari su dobili nove prostore - hotel Stadion i Jugov dom temeljito se obnavljaju, a pri kraju je i završetak dvorane za judo u Mokošici. Nakon gotovo četiri desetljeća u Dubrovniku se grade novi sportski objekti.

Nakon dugih desetljeća, konačno je riješeno pitanje i nogometnog terena u Dubrovniku. U Gospinu polju završen je novi teren s umjetnom travom, s novim svlačionicama, a u trećoj fazi izgradit će se i montažne tribine. To bi sve trebalo dovesti na razinu igranja Druge lige, a itekako će značiti za treniranje mlađih uzrasta.

Novi sportski objekti najviše bi trebali obradovati male sportaše. Do sada je najveći problem na dubrovačkom području bio nedostatak zatvorenih dvorana.

- Najviše nedostaje zatvorenih prostora, odnosno dvorane. Imamo jako puno korisnika, jako puno mladih, odnosno mlađih kategorija, budući su se i propozicije u svim tim nekim sportovima promijenile. Prije, dok smo mi bili djeca, imali ste možda jednu ili dvije  kategorije mlađih uzrasta,sad ih imate ih po šest, sedam, , izjavio je Lukša Klaić, ravnatelj JU "Športski objekti Dubrovnik".

U svemu tako veliku ulogu imaju školske dvorane, a ove godine trebala bi biti završena i ona u osnovnoj školi Montovjerne. Ipak, uskoro počinje energetska obnova glavne sportske dvorane.

- Razmatra se i jedna manja dvorana, montažnog oblika, za dvoranske sportove, pored ove velike dvorane, jer ćemo iduće godine kada bude raspisan natječaj za energetsku obnovu velike dvorane biti primorani te klubove premjestiti u neke zamjenske objekte, rekao je Dživo Brčić, gradski pročelnik za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo.

Stvari u dubrovačkom sportu pomaknule su se s mrtve točke. Pokazuju to i izdvajanja iz gradskog proračuna.

- Kroz našu javnu ustanovu to je nekakvih sedam i pol do osam milijuna kuna, plus ovo što ne spada ni u programe, niti u redovno održavanje, tako da je nekakvih, pa usudio bih se reći, 30-35 milijuna kuna u ovoj godini izdvojeno za sport, dodao je Brčić.

Dovoljno novca za nove sadržaje i prave sportske rezultate!