'Ibra' predstavljen; Boban: Nećemo se skrivati iza njegovih ramena

Švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović (38) predstavljen je u Milanu nakon što je jučer i službeno potpisao ugovor. Stotinjak navijača talijanskog velikana dočekalo je Šveđanina i skandiralo mu uoči konferencije za novinare.

Ibrahimović je igrao za Milan od 2010. do 2012. godine, a u 85 nastupa zabio je 56 golova, osvojivši prvenstvo i Superkup.

- Primio sam više ponuda s 38 godina nego kad sam imao 20. Tražio sam posljednji nalet adrenalina da dam sve od sebe. Još više sam poziva iz Milana dobio nakon utakmice protiv Atalante. Puno sam razgovarao s Bobanom i odluka nije bila laka. Ono što je važno jest da sam sada ovdje i želim poboljšati stvari. Imam veliku želju i ljubav prema klubu, rekao je Ibrahimović.

- Imam odličan odnos s navijačima, veoma je pozitivan. I mogu osjetiti njihovo uzbuđenje, kao kad sam bio ovdje prvi put, objasnio je švedski nogometaš.


Ibra bi mogao debitirati 15. siječnja, kada Milan u osmini finala talijanskog kupa igra protiv SPAL-a.

- Pritisak je uvijek visok u Milanu, svi zahtijevaju rezultate. Moramo raditi više jer smo Milan, želim pomoći klubu i zabavljati se na terenu, rekao je, između ostalog, na konferenciji za novinare.

Glavni čovjek za nogometne operacije u klubu Zvonimir Boban izrazio je sreću zbog Ibrahimovićevog dolaska.

- Sretni smo što je došao jedan tako jedinstven igrač kao što je on. Pozitivni smo, ali ne smijemo se skrivati iza njegovih širokih ramena. Moramo promijeniti smjer u kojem sezona ide i nadamo se da će nam njegova prisutnost pomoći u tome, rekao je Boban.

Milan se trenutačno nalazi na skromnom 11. mjestu ljestvice Serie A sa 21 bodom, čak 21 manje od vodećeg dvojca Inter - Juventus.