Hrvatski tenisači u opuštenoj atmosferi iščekuju ATP Cup

Hrvatski reprezentativci u opuštenoj atmosferi u Australiji iščekuju ATP Cup kojim počinje nova teniska sezona.

ATP Cup novo je tenisko natjecanje, a održat će se od 3. do 12. siječnja u tri australska grada - Brisbaneu, Perthu i Sydneyu. Hrvatski tenisači smješteni su u skupinu E (Sydney), a protivnici će im biti reprezentativci Austrije, Argentine i Poljske.

Hrvatsku će predstavljati Borna Ćorić, Marin Čilić, Ivan Dodig, Nikola Mektić i Viktor Galović. Prve dvoboje naši tenisači igrat će u subotu protiv Austrijanaca, Čilić protiv Dennisa Novaka, a Ćorić protiv četvrtog tenisača svijeta Dominica Thiema. Nakon pojedinačnih mečeva slijedi okršaj parova u kojemu će za hrvatsku nastupiti Dodig i Mektić. Osim Thiema i Novaka, za Austriju su nominirani i Oliver Marach, Jürgen Melzer te Sebastian Ofner.

Hrvatski reprezentativci uživaju u australskom suncu i plažama i u dobrom raspoloženju čekaju početak novog turnira, a vjerujemo i kako su danas jednako raspoloženi proslavili 35. rođendan Ivana Dodiga.


- Prekrasno je biti ovdje, ispratiti 2019. na ovako prelijepom mjestu. Prvi put sam na Tamarama plaži, bio sam nekoliko puta u Sydneyu, ali nikad na ovoj poznatoj plaži. Nismo tako samouvjereni kad se radi o surfanju, pa ćemo naše kolege radije gledati sa strane. Uvijek je sjajna atmosfera u ekipi, smijemo se, družimo... U subotu otvaramo protiv Austrije, bit će teško i nadam se da će navijači uživati, izjavio je Marin Čilić.

- Bio sam stvarno sretan kad sam čuo da ćemo na početku godine imati priliku igrati zajedno, rekao je Ćorić.