Nova ozljeda: Červar ostao i bez Šebetića

Za devet dana počinje Europsko rukometno prvenstvo, a hrvatsku reprezentaciju muče ozljede. Nakon što su zbog ozljeda otpali Lovro Mihić i Fran Mileta, Europsko prvenstvo propustiti će i Luka Šebetić.

Na kraju drugog dijela priprema, Šebetić se požalio na ozljedu koja je ozbiljnija nego što se u prvi mah činilo. Tijekom jučerašnjeg poslijepodneva, nakon povratka iz Poreča obavio je kompletne liječničke pretrage, koje su pokazale da će morati na operaciju, a to znači i propustiti Europsko prvenstvo.

Hrvatski izbornik Lino Červar uputio je naknadni poziv Josipu Vekiću, članu PPD Zagreba.

- Nažalost, Luka Šebetić je obnovio ozljedu ramena koju je imao već ranije. Riječ je o ozljedi hrskavice zadnjeg dijela ramena, koji će operativnim zahvatom trebati ukloniti. Biti će to tzv. artroskopska toaleta ramena. Sljedećih par dana ne smije trenirati i nakon toga trebalo bi izvršiti operativni zahvat, rekao je liječnik muške seniorske reprezentacije Krešimir Rotim.

- Jako mi je žao što se to dogodilo i neću igrati na Europskom prvenstvu. Prije sedam godina imao sam istu ozljedu. I vratio sam se. Ne sumnjam da ću to napraviti i sada. Klub mi je već dopustio da mogu napraviti operaciju u Zagrebu. Upravo su mi potvrdili da će se operacija obaviti u četvrtak. Nije se lako s tim pomiriti, ali tako je to u životu i sportu. Sasvim sigurno bit ću najveći navijač dečkima i nadati se da mogu otići do kraja, rekao je Šebetić.

Zbog toga je izbornik Červar pozvao Josipa Vekića kao još jednu opciju na desnoj strani napada. Sada su na toj poziciji trojica igrača Luka Stepančić, Ivan Martinović i Josip Vekić, od kojih će vjerojatno dvojica naći svoje mjesto na konačnom popisu za Austriju.

Inače, u sklopu trećeg ciklusa priprema u Poreču, igra se i Croatia kup na kojem uz Hrvatsku još sudjeluju BiH i Katar.  Upravo te dvije reprezentacije otvaraju turnir u petak 3. siječnja susretom u 18 sati u Žatiki. Dan kasnije, 4. siječnja u 16.50 igraju Hrvatska i BiH, a turnir se završava u nedjelju 5. siječnja susretom Hrvatska – Katar, koji također počinje u 16.50.

Hrvatska će na na EURU igrati u Grazu s Crnom Gorom, Bjelorusijom i Srbijom.