Barcelona želi Danija Olma, na Maksimir stigla ponuda

Španjolski nogometni prvak Barcelona poslala je službenu ponudu zagrebačkom Dinamu za Danija Olma, rekao je igračev zastupnik Andy Bara u izjavi za Hinu.

- Poslali su službenu ponudu, a sada što će i kako biti ne znam. Dinamo o svemu odlučuje, izjavio je Bara u telefonskom razgovoru. Dodao je da ne može govoriti o visini ponude.

U srijedu se otvara zimski prijelazni rok, a Olmo s Dinamom ima ugovor na još godinu i pol dana, do ljeta 2021. godine. Prošli tjedan je Olmo za jednu španjolsku televiziju rekao da "vjeruje kako je završio njegov ciklus u Hrvatskoj".

Dinamov glasnogovornik Alen Lesički nije odgovorio na upit do objave ove vijesti, a Barcelonin glasnogovornik Ricard Amoros rekao je da "nema informaciju o toj temi". Drugi glasnogovornik katalonskog kluba Xavier Guarte nije odgovorio do objave ove vijesti.

Novine Mundo Deportivo sa sjedištem u Barceloni također su izvijestile o ponudi pozivajući se na "izvore bliske igraču".

Zasad je nepoznat točan iznos ponude. Olmova cijena kreće se oko 35 milijuna eura, podatak je Transfermarkta, internetske stranice specijalizirane za transfere nogometaša.

- Sve upućuje na to da će hrvatski klub ocijeniti Barceloninu ponudu nedovoljnom premda bi ovo moglo biti prvo pribiližavanje u cilju vraćanja igrača koji je 2014. otišao odande u Zagreb, piše Mundo Deportivo.

Olmo, koji je prošli mjesec debitirao za A reprezentaciju Španjolske zabivši gol Malti, za Dinamo je dosad odigrao 124 utakmice prilikom čega je zabio 34 gola te upisao 28 asistencija.

Ovo je druga službena ponuda za Olma, nakon što je prije nekoliko dana stigla i ponuda Borussije (M).

A krilni igrač Dinama dobio je još jedno priznanje. Europska nogometna federacija (UEFA) objavila je najbolju mladu momčad Lige prvaka u kojoj se nalazi i on.