Roglič slavio ispred Dončića, Garnbret najbolja sportašica

Biciklist Primož Roglič i sportska penjačica Janja Garnbret proglašeni su najboljim slovenskim sportašima u 2019. godini, dok je naslov najbolje ekipe dobila muška odbojkaška reprezentacija.

Drugo mjesto na ljestvici najboljih u tradicionalnom izboru novinara sportskih redakcija ove su godine zauzeli lanjski pobjednik košarkaš Luka Dončić i alpska skijašica Ilka Štuhec, dok su na trećem uvršteni motokrosist Tim Gajser i kajakašica Eva Terčelj.Roglič (29) je ove godine pobijedio na 74. izdanju utrke La Vuelta u Španjolskoj i prvi je Slovenac koji je osvojio jednu trotjednu utrku, dok je na talijanskom Giru d'Italia zauzeo treće mjesto.

Penjačica Janja Garnbret na svjetskom prvenstvu u japanskoj Hachioji ove je godine obranila svoj naslov u sportskom penjanju na balvanu iz Innsbrucka 2018., dok su odbojkaši osvojili srebrnu medalju na Europskom prvenstvu, izgubivši u finalu od izabrane vrste Srbije.

Priznanja i nagrade najboljim sportašicama, sportašima i ekipama dodijeljene su u Cankarovom domu u Ljubljani, na svečanosti kojoj su među ostalima prisustvovali i slovenski predsjednik Borut Pahor te predsjendik UEFA-e Aleksander Čeferin.