Brignone pobjednica u Courchevelu, Popović bez druge vožnje

Talijanska skijašica 29-godišnja Federica Brignone slavila je u utorak u veleslalomu Svjetskog kupa u Courchevelu, te je preuzela prvo mjesto u poretku veleslalomašica.

To joj je prva pobjeda ove sezone, a jedanaesta u karijeri, a najviše ih je ostvarila baš u veleslalomu, šest puta bila je na najvišoj stepenici postolja.

Blizu velikog iznenađenja bila je 24-godišnja Norvežanka Mina Fuerst Holtmann, koja je bila najbrža u prvoj vožnji. Ona je i u drugom laufu dobro skijala, na zadnjem prolaznom vremenu imala je 19 stotinki prednosti, i činilo se da će doći do prve pobjede u karijeri, ali je na kraju završila na drugom mjestu, bila za samo četiri stotinke sporija od pobjednice Federice Brignone.

Ipak, Mina Fuerst Holtmann može biti zadovoljna time što je prvi puta bila na postolju u Svjetskom kupu.
 
Treća je bila Švicarka Wendy Holdener (+0,44), a četvrto mjesto podijelile su Slovakinja Petra Vlhova i Nijemica Viktoria Rebensburg (+0,48).
 
Razočarala je Amerikanka Mikaela Shiffrin, olimpijska prvakinja u veleslalomu i vodeća skijašica Svjetskog kupa, koja je obje vožnje odradila ispod očekivanja, te je na kraju završila na 17. mjestu (+1,65).
 
Jedina hrvatska predstavnica Leona Popović nije završila prvu vožnju.
 
U ukupnom poretku Svjetskog kupa Mikaela Shiffrin i dalje vodi sa 546 bodova, a druga je Federica Brignone sa 381. Treća je Rebensburg sa 311, a na četvrtom mjestu je Petra Vlhova sa 288 bodova.