ZOI gluhih: Hraski bez plasmana u kombinaciji

Najbolja hrvatska gluha skijašica Rea Hraski ostala je bez plasmana u kombinaciji za Zimskim olimpijskim igrama gluhih u talijanskom Sondriju.

Nakon trećeg mjesta u spustu i dobrog skijanja u slalomu, pred ciljem su joj štitnici zapeli u vratima i to je dovelo do odustajanja. Hraski je u petak osvojila broncu u spustu, a već u nedjelju očekuje je novi nastup u superveleslalomu.

Hrvatska ženska curling reprezentacija pobijedila je Ukrajinu 11-2.

- Velikom razlikom smo ih dobile, jer smo bile maksimalno fokusirane i igra je išla u našu korist. Sutra igramo protiv reprezentacije Kine, svjetskih prvakinja koje su nadmoćne, ali ćemo dati sve od sebe, rekla je Vanja Beganović.

Hrvatski šahisti su u 1. kolu ekipnog natjecanja svladali Indiju sa 3-1. Za Hrvatsku na prvoj i drugoj ploči remizirali su Goran Cechi i Bogdan Božinović, a pobijedili su na trećoj i četvrtoj ploči Toni Vujčić i Darko Švec.

- Prvo kolo na natjecanju je najteže pogotovo jer nam je Indija nepoznati protivnik. Najvažnije je da smo pobijedili i okrećemo se sutrašnjem danu kada nas očekuju dva kola, rekao je dugogodišnji kapetan reprezentacije Švec.