Val d'Isere: Skijaši sutra voze slalom umjesto veleslaloma

Slalom kojeg su skijaši trebali voziti u subotu za Svjetski kup u  Val d'Isreu, a otkazan je zbog snažnog vjetra, vozit će se u nedjelju umjesto veleslaloma, objavili su organizatori.

Nakon što je staza najprije skraćena zbog vjetra, a onda start pomaknut nekoliko puta - najprije za 11,00 sati, onda za 11,15 sati i na kraju za11,30 sati - organizatori su konačno odlučili otkazati utrku. Skijaši bi u nedjelju u Val d'Isreu trebali voziti veleslalom.

Od hrvatskih skijaša u današnjoj slalomskoj utrci trebali su nastupiti Istok Rodeš, Elias Kolega, Matej Vidović i Filip Zubčić.

Nakon što je staza skraćena a onda start odgađan nekoliko puta zbog vjetra, organizatori su konačno otkazali utrku nešto prije podne.

- Frustrirajuće je jer postoje trenuci kada se čini da se uvjeti popravljaju, da vjetar nije jak i da je staza dobra. Ali kada sam se spustio nakon otkazivanja shvatio sam da su udari vjetra užasno jaki i da bi utrka bila nepravedna tako da nismo imali puno izbora nego otkazati je, izjavio je jedan od organizatora Français Clément Noël.

I prošle godine je slalom otkazan zbog vjetra, ali su organizatori ovaj put odlučili prebaciti ga na nedjelju, umjesto veleslaloma za koji je potrebna dulja staza koju je teže pripremiti u ovakvim uvjetima.

Skijaši će tako u nedjelju u 9,30 sati voziti prvu vožnju slaloma, a onda u 12,30 drugu.

Novi termin za veleslalom kojeg su skijaši trebali voziti u nedjelju u Val d'Isreu bit će dogovoren za kasnije kao i mjesto gdje će se voziti, objavila je pak Međunarodna skijaška federacija (FIS).