ZOI za gluhe: Hraski osvojila broncu u spustu

Najbolja hrvatska gluha skijašica Rea Hraski prvog je natjecateljskog dana Zimskih olimpijskih igara gluhih u talijanskom Sondriju osvojila brončanu medalju u spustu.

Zlatnim odličjem okitila se Ruskinja Jelena Jakovišina, dok je srebro pripalo Terezi Kmochovoj iz Češke.

- Uvjeti na stazi su bili dosta teški, jako je padao snijeg, ali bila sam fokusirana i sve je prošlo dobro. Stvarno sam presretna zbog te medalje, prošle sam Olimpijske igre propustila zbog ozljede i otada sam puno radila i puno sanjala o ovoj medalji. Trud se isplatio. Ogromno hvala svima koji su me podržavali u tome, rekla je Hraski koju već u subotu očekuje nastup u kombinaciji.


U nedjelju je na programu superveleslalom, a Hraski će nastupiti i u veleslalomu te slalomu u utorak i srijedu.

Za Hraski je ovo druga medalja sa ZOIG, prije 12 godina u Salt Lake Cityju bila je također brončana u slalomu.

Na završnim pripremama uoči ZOIG, Reinom timu priključio se bivši hrvatski skijaš Natko Zrnčić Dim koji je prihvatio poziv Reinog tate Željka da im pomogne u pripremama i ostvarivanju što boljeg rezultata.

- Jako smo sretni osvojenom brončanom medaljom na Olimpijskim igrama gluhih. Rea je danas odlično odvozila unatoč teškim uvjetima na stazi i snijegu koji je jako padao. Mislim da je to prva medalja nakon 12 godina na ZOIG, tako da svaka čast Rei, cijelom timu i njenom tati Željku. Cijela ekipa je odradila sjajan posao i jako smo ponosni i sretni. Fokusirani smo dalje na druge utrke koje nas očekuju, dat ćemo sve od sebe i u tim utrkama pa možda dođe još koja medalja, kazao je Zrnčić Dim.