Zagreb domaćin Turnira nacija rukometaša u kolicima

Zagrebački rukometni savez u suradnji s Hrvatskim rukometnim savezom i Europskom rukometnom federacijom suorganizator je Turnira nacija preteče Europskog rukometnoga prvenstva za osobe s invaliditetom - rukometni turnir u invalidskim kolicima.

Turnir u Zagrebu počinje danas, a trajat će do 15. prosinca. U SD Sutinska Vrela snage će odmjeriti šest reprezentacija: Mađarske, Slovenije, Portugala, Rumunjske, Nizozemske i naravno Hrvatske.

- Hrvatska prvi put organizira ovako nešto. Cilj nam je da nastupi šest reprezentacija, a sljedećih godina još i više kako bi onda Turnir nacija postao Europsko prvenstvo za rukomet u kolicima za osobe s invaliditetom. Želimo biti ti pokretači da rukomet u kolicima postane paraolimpijski sport, rekao je Kazimir Ilijaš, povjerenik Hrvatskog rukometnog saveza za rukomet u kolicima i glavni tajnik Zagrebačkog rukometnog saveza.

Na terenu je pet igrača uz golmana, a Hrvatsku predvodi kapetan Ante Štimac, proslavljeni sportaš s invaliditetom.

- Dok zdravi koriste noge, mi koristimo posebna kolica. To su sportska kolica koja su jako skupa. Rade se po mjeri i znaju koštati i preko 40.000 kuna, rekao je Štimac.

Na prošlogodišnjem Turniru nacija u Portugalu Hrvatska je osvojila srebro.