Ejupi iznenada prekinuo nogometnu karijeru

Hrvatski nogometni prvoligaš iz Koprivnice, Slaven Belupo, objavio je na službenoj stranici da njihov napadač Muzafer Ejupi (31) završava svoju nogometnu karijeru.

Makedonski napadač ukupno je za Slaven Belupo upisao 70 nastupa, postigao je 25 pogodaka za koprivničku momčad, a u Hrvatskoj još je nastupao za Osijek.

- Fizički i psihički zaista sam umoran. Zdravstveni problemi kroz koje sam prolazio i kroz koje prolazim ostavili su traga na meni. Iako je, što se toga tiče, hvala Bogu, sve pod kontrolom i stabilno, to nije dovoljno da na treninzima i utakmicama budem na razini na kojoj sam bio. Šest mjeseci sam u klubu zaista davao sve od sebe, zadnje atome snage, ali jednostavno nije išlo. Zdravlje je nešto što moramo najviše cijeniti, pa sam osjetio da je ovo trenutak kada moram reći zbogom nogometu, rekao je makedonski napadač kojeg su zdravstvene tegobe zadesile u vrijeme dok je igrao za Osijek.

- Nikada javno nisam pričao o tome, ali slažem se da se sve skupa dogodilo u najgorem mogućem trenutku. Tada sam igrao svoj najbolji nogomet, bilo mi je odlično u Osijeku i vjerujem da sam koračao prema velikom transferu. Nažalost, zadesili su me problemi s bubrezima nakon kojih više ništa nije bilo isto. Nakon povratka sam osjetio da ne mogu istim intenzitetom i volumenom raditi ono što sam prije mogao. Nekad mi nije bio problem odraditi dvije utakmice u jednom danu, a danas mi je svaka intenzivnija vježba problematična, zaključio je 31-godišnjak.