Hrgović u Zagrebu: Želio bih Chisoru, no on zna da će izgubiti

Hrvatski boksač Filip Hrgović vratio se u Zagreb nakon što je u subotu u Saudijskoj Arabiji pobijedilo Amerikanca Erica Molinu u desetoj profesionalnoj borbi.

- Bilo je nekih greškica, malo sam silio kad sam vidio da je načet. Glavno da sam ga završio prije Joshue, rekao je Hrgović po povratku u Zagreb.

Sada su na redu pripreme za sljedeći meč koji bi trebao biti uskoro, no ni Hrgović još nema informacije o mogućem protivniku.

- Bilo je nekih priča da je sljedeći meč krajem veljače u Londonu, ali ništa nije potvrđeno. Trebamo sjesti s menadžerom i promotorom da vidim kakvi su planovi i to je to, zasad još ništa konkretno. Neću odmarati, krećem s treningom već sutra, neću imati dugi kamp uoči sljedeće borbe. Moram napraviti bazu, rekao je Hrgović. - Kamp u Zagrebu želimo napraviti, plan je da trenera Pedra dovedemo ovdje. Bilo je priča da je borba u Londonu pa će tu biti kamp, a ako će biti u Americi onda će biti pola-pola.

Hrgović želi 35-godišnjeg Derecka Chisoru za sljedećeg protivnika.

- Želim Chisoru, Povjetkina, neko veliko ime. Spreman sam za sve, siguran sam da mogu pobijediti Chisoru, no zahtjevan bi to meč bio za mene, ali ne možeš biti šampion ako ne pobijediš njega. Ja bih sad potpisao da se borim s njim, no on to neće prihvatiti jer zna da će izgubiti, a neće puno novaca zaraditi, smatra Hrgović.

Hrvatski boksač gledao i dvoboj Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza za četiri pojasa.  

- Gledao sam Joshuu uz ring, odboksao je jako lijepo i taktički savršeno pokazao je neke stvari koje nikad nije prije. Bio je jako krut prije i robotiziran, no vidjeli smo lijep boks. Malo se podcijenio i dao mu preveliki respekt Ruiz, mogao je staviti u veću brzinu i ići na nokaut, komentirao je Hrgović.

- Moje najbolje boksačke izvedbe tek dolaze, jako sam zadovoljan s ove dvije godine profesionalne karijere. Prije dvije godine bio sam na ulici bez menadžera, promotora, tima, ičeg. Bilo je pitanje hoću li sve to uspjeti svladati i profesionalno boksati. Mavrović mi je rekao kad me tih dana vidio da je mislio da ću potonuti i da neću uspjeti, ali drago mi je da sam sve to prebrodio i da sam TOP 10 na svijetu. Moja najbolja izdanja tek dolaze i sve ću ih pomesti, zaključio je Hrgović.