Joshua: Fury i Wilder znaju gdje sam; Ruiz: Nisam dovoljno trenirao

Britanac Anthony Joshua vratio je naslov prvaka po WBA, IBO, IBF i WBF verziji. Jednoglasnom odlukom sudaca nakon 12 rundi u Saudijskoj Arabiji svladao je Meksikanca Andyja Ruiza.

- Nisam se brinuo o rundama, moglo ih je biti i 15, nisam znao koja je runda. Bio sam smiren i osjećao se ugodno. Išli smo iz runde uz rundu, kao što mi trener uvijek govori - Ne brini o svih 12 rundi, razmišljaj o svakoj posebno. Sve je bilo sjajno, sjajno je kad se plan ostvari, rekao je Joshua je konferenciji za novinare.


Tyson Fury i Deontay Wilder bore se 22. veljače, novinare je zanimalo da li je pobjednik tog meča sljedeći Joshuin protivnik.

- Ne mogu vam to reći. Najbolje bi bilo da oni odrade svoju borbu i onda će i oni imati više znanja o tome što napraviti sa svojim karijerama. I ako smo u njihovim planovima, znaju gdje nas mogu naći. Osjećam da imam sve više samopouzdanja, dodao je Joshua.

Ruiz je nakon borbe rekao da nije dovoljno trenirao nakon pobjede u prvom međusobnom dvoboju. Ispričao se za višak kilograma te izjavio kako nije slušao oca i trenera.

- Tri mjeseca zabave je utjecalo na sve ovo, rekao je Ruiz koji se nada da će dobiti još jednu priliku protiv Joshue, no u boksačkim krugovima spekulira se kako je to sada malo vjerojatno.