FIFA: Utakmice klupskog SP-a sele na stadion Khalifa

Stadion Education City u Dohi, čije je službeno otvorenje odgođeno za početak 2020., neće biti mjestom odigravanja utakmica klupskog SP-a, već će se predviđeni dvoboji igrati na stadionu Khalifa International, priopćio je u subotu Međunarodni nogometni savez (FIFA).

U priopćenju se ističe kako su radovi na Education City stadionu dovršeni i da je on potpuno funkcionalan, ali da će proces pribavljana svih potrebnih dozvola i certifikata trajati duže od predviđenog pa nije moguće održati pokusna natjecanja u punom kapacitetu, prije početka turnira na kojem će se tražiti novi klupski svjetski prvak.Na ovom stadionu su trebale biti održane tri utakmice Svjetskog klupskog prvenstva koje je na rasporedu od 11. do 21. prosinca - polufinalni dvoboj u kojemu će 18. prosinca igrati europski prvak Liverpool te utakmica za 3. mjesto i finale koji su na rasporedu 21. prosinca.


Sve utakmice će preuzeti stadion Khalifa, kapaciteta 45.416 gledatelja, na kojemu svoje utakmice igra reprezentacija Katara i na kojemu je ove godine održano Svjetsko prvenstvo u atletici.

Kad bude otvoren, Education City će postati treći novoizgrađeni stadion na kojemu će se odigravati utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine.

Do tada će Katar biti domaćin i posljednja dva izdanja klupskog SP-a u sadašnjem formatu sa sedam klubova. Od 2021. godine FIFA je predvidjela proširenje turnira na 24 momčadi, a za domaćina inauguralnog natjecanja po novom sustavu izabrana je Kina.