Matea Jelić osigurala nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju

Članica splitskog taekwondo kluba Marjan Matea Jelić osigurala je nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine.

Epilog je to nevjerojatnog rezultata Matee na finalnom Grand Prixu u Moskvi na kojemu je pravo nastupa imalo samo 16 najboljih u svakoj olimpijskoj kategoriji. Matea je u kategoriji do 67 kilograma osvojila srebrno odličje i velikih 48 bodova s kojima je skočila na treće mjesto olimpijske rang liste.

U prvom kolu slavila je u posljednjoj sekundi protiv neugodne Kazahstanke Tursunkulove 10:8, u četvrtfinalu je pobijedila trostruku prvakinju Europe Lauren Wiliams na zlatni bod 34:32 dok je u polufinalu bila bolja bodom razlike 8:7 protiv Francuskinje Magde Wiet Henin, osvajačice tri europske i jedne svjetske medalje.

U finalu je u neizvjesnoj borbi Matea izgubila 14:15 od Ruth Gbagbi, svjetske prvakinje i brončane s Olimpijskih igara iz Rio de Janeira 2016. 

Nakon nesretnog poraza u zadnjoj sekundi borbe za medalju na Svjetskom prvenstvu u Manchesteru, Matea Jelić je napravila fantastičan niz vrhunskih rezultata - zlato na Grand Prixu u Rimu, srebro na Grand Prixu u Chibi, bronca na Europskom prvenstvu u Bariju i kao šlag na torti srebro na finalnom Grand Prixu. Jelić je tako nastavila niz plasmana na olimpijske igre za splitski taekwondo klub Marjan nakon Ane i Lucije Zaninović 2012. u Londonu i 2016. u Rio de Janeiru.