Copa America: Australija u Argentinu, Katar u Kolumbiju

Nogometna reprezentacija Australije, koja će sljedeće godine prvi put nastupiti kao gost na Copa Americi, uvrštena je u Argentinsku skupinu, dok će aktualni prvak Azije i domaćin sljedećeg Svjetskog prvenstva Katar igrati u Kolumbijskoj skupini, odlučeno je ždrijebom u Cartageni.

Prvenstvo Južne Amerike održat će se od 12. lipnja do 12. srpnja sljedeće godina u Kolumbiji i Argentini, a od ranije je bilo poznato kako će u Argentinskoj skupini uz domaćina igrati Bolivija, Urugvaj, Čile i Paragvaj, a u Kolumbijskoj uz drugog domaćina Brazil, Venezuela, Ekvador i Peru.

U Cartageni se odlučivalo samo o tome u kojoj će skupini igrati reprezentacije s pozivnicama te o rasporedu igranja. Tako je određeno da će na otvaranju 12. lipnja u Buenos Airesu igrati Argentina i Čile.

Po četiri najbolje reprezentacije iz svake skupine plasirat će se u četvrtfinale. Dva četvrtfinalna susreta igrat će se u Argentini, a dva u Kolumbiji, svaka će zemlja biti domaćin i po jednog polufinalnog susreta, dok će se finale igrati 12. srpnja u Barranquilli u Kolumbiji.

Bit će ovo četvrta Copa America u posljednjih šest godina, no nadalje će se ovo natjecanje igrati svake četiri godine.

Branitelj naslova je Brazil koji je ove godine deveti put postao kontinentalni prvak i to na domaćem terenu.