Anđelo Kvesić brončani u Madridu

Anđelo Kvesić osvojio je brončanu medalju na turniru Svjetske Premier karate lige u Madridu.

U teškoj kategoriji (+84 kg) Anđelo je bio slobodan u 1. kolu. U nastavku je uvjerljivo svladao Anela Castilla iz Dominikanske Republike s 9:0 i izgubio od kasnijeg pobjednika, Iranca Sajada Ganjzadeha s 1:0.

Kvesić je na taj način natjecanje nastavio u repasažu, u kojem je nadvisio Španjolca Marcosa Veillu Martineza 5:4, Japanca Hideyoshija Kagawu sa 4:0, a završni meč za broncu zbog ozljede predao je Čileanac Rodrigo Rojas.

Anđelo je ostvario niz važnih bodova s obzirom da se turniri Svjetske lige računaju i u kvalifikacijskom ciklusu za OI u Tokiju.

Unatoč porazu u 3. kolu kategorije do 84 kg, blizu izravnom plasmanu u Tokiju zbog niza izvrsnih rezultata tijekom godine je Ivan Kvesić. U Madridu je Ivan također bio slobodan u 1. kolu. Uslijedila je pobjeda nad Tajvancem Chun-Wei Wuom 4:2, te poraz od Francuza Farouka Abdesselema 3:1.

Zvonimir Živković ispao je u 2. kolu teške kategorije, a u prvom nastupu turnir su završili Alesandra Hassani (-55 kg), Stjepan Štimac (-67 kg), Ivan Martinac i Enes Garibović (-75 kg), te Vlatka Kiuk u katama.

Sudjelovalo je 737 natjecatelja iz 89 zemalja.