Velikani prate Haalanda, no još nema službenih ponuda

Čak 11 europskih nogometnih velikana prati igre mladog norveškog napadača Erlinga Brauta Haalanda koji je ove sezone u dresu RB Salzburga postigao 27 golova u 19 nastupa.

Norveški mediji objavili su kako su interes za 19-godišnje 'norveško čudo' pokazali Barcelona, Real Madrid, Bayern München, Borussia Dortmund, Juventus, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Valencia te Sevilla.

Nagađa se kako bi 1,94 metara visoki napadač već u siječnju mogao napustiti "Mozartov grad" u koji je stigao u siječnju ove godine iz Moldea za oko devet milijuna eura.

Haaland je ove sezone zabio osam golova u pet nastupa u Ligi prvaka, a vrijednost mu je na Transfermarktu skočila s 12 na 30 milijuna eura.

- Erling ima nevjerojatan potencijal, rekao je sportski direktor RB Salzburga Christoph Freund.

Nedavno su engleski mediji objavili kako je Manchester City spreman platiti 60 milijuna eura za 19-godišnjeg norveškog napadača, dok je Manchester United navodno za njega pripremio čak 70 milijuna eura.

- Trenutačno na našem stolu nema službene ponude. Opušteni smo i Erling je opušten. Uživamo u vremenu s njim. Lijepo je što imamo 19-godišnjaka kojeg žele mnogi veliki klubovi u Europi, dodao je Freund u razgovoru za Verdens Gang.