U prosincu u prodaji još milijun ulaznica za EURO 2020.

Uefa je u subotu objavila da će u prosincu pustiti u prodaju još milijun ulaznica za EURO 2020., te da će one biti na raspolaganju navijačima 20 nogometnih reprezentacija koje su već osigurale nastup na europskoj smotri.

Navijači će ulaznice moći kupovati u razdoblju od 4. do 18. prosinca, a najjeftinije ulaznice stajat će 30, odnosno 50 eura. U Bakuu, Bukureštu i Budimpešti najjeftinije ulaznice bit će one po 30 eura, a u Londonu, Münchenu, Rimu, Sankt Peterburgu, Amsterdamu, Kopenhagenu, Dublinu, Glasgowu i Bilbaou po 50 eura.

Hrvatski nogometni savez objavio je kako će hrvatski navijači ulaznice moći kupiti isključivo putem Uefinog portala na kojemu već sada mogu napraviti profil. Nositelji prijave za ulaznice moraju biti stariji od 18 godina, a u svojoj prijavi mogu navesti i maloljetne osobe.

Da bi se ušlo u postupak dodjele ulaznica za utakmice hrvatske reprezentacije, potrebno je u svom profilu na Uefinom portalu odabrati da ste navijači Hrvatske.Prijave za ulaznice počinju 4. prosinca u 14 sati i završavaju 18. prosinca u 14 sati.

Iako će se EURO 2020. održavati u 12 gradova diljem Europe, zanimanje za ulaznice koje su dosad bile u prodaji premašilo je sva očekivanja.

Naime, u lipnju i srpnju Uefa je pustila u prodaju milijun i 500 tisuća ulaznica, a potražnja je bila daleko veća, dosegla je brojku od čak 19,3 milijuna.

Euro 2020. počinje 12. lipnja u Rimu, a finale je 12. srpnja u Londonu. Utakmice ćete moći pratiti u programu Hrvatske radiotelevizije.