Taekwondo: Zlato za Mariju Štetić u Dublinu

Hrvatska taekwondoistica Marija Štetić iz TK Dubrava osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 67 kg na Prvenstvu Europe u olimpijskim kategorijama  koje se održava u Dublinu.

Prvenstvo Europe u olimpijskim kategorijama održava se od 2015. godine kontinuirano svake neparne godine, a ove godine, uz Štetić Hrvatsku
predstavljaju Leon Glasnović, Doris Pole, Matea Jelić i Toni Kanaet.

Prvog dana natjecanja na tatami je izašla Marija Štetić, brončana sa seniorskog prvenstva Europe u Kazanju 2018. Na putu do zlata Štetić je svladala Njemicu Juliju Ronken (19:2), Litavku Klaudiju Tvaronaviciute (10:1) te u polufinalu u vrlo napetoj borbi Ruskinju Jevlampjevu rezultatom 21:20. U finalu je Štetić slavila protiv Nizozemke Bodine Schönemakers sa 6:2.

Osim Štetić na tatami je prvog dana izašao i Leon Glasnović (TK Marjan) koji je u kategoriji do 63 kg poražen u drugom kolu, dok će drugog dana na borilišta izaći Doris Pole (TK Dubrava), Matea Jelić i Toni Kanaet iz TK Marjan.

Težinske kategorije za Olimpijske igre u muškoj konkurenciji su do 58 kg, do 68 kg, do 80 kg te preko 80 kg, dok su za seniorke težinske kategorije do 49 kg, do 57 kg, do 67 kg i preko 67 kg.