Rožman: Kad smo složni onda smo jaki

Nogometaši Rijeke u nedjelju gostuju kod Hajduka u utakmici 17. kola Prve HNL. Utakmicu su najavili trener Simon Rožman i Luka Capan.

- Ima puno činjenica o njima, da nisu izgubili kod kuće, da daju tri gola kod kuće..., mi to sve poštujemo, ali razmišljamo samo o sebi, kako najbolje odigrati, kako raditi jedan za drugoga i na to su igrači maksimalno fokusirani. Želimo igrače koji će ginuti za klub i igrači su toga svjesni i to se vidi na treningu. Želio bi da se postavimo hrabro i agresivno i da izgledamo kao momčad koja se bori za velike stvari. Kad smo složni onda smo jaki, rekao je trener Rožman.

- Igrači se dobro osjećaju, u nekim stvarima su se digli i to mi je važno. Ovdje i faktor sreće mora biti prisutan, a nama se u 7-8 utakmica koliko smo imali niti jednom nije posrećilo. Dečki s ovim radom i zalaganjem to zaslužuju i vjerujem da će to i ono što radimo na terenu biti dovoljno da dobijemo bodove.

Osvrnuo se i na ozljede.

- Kvržić se polako vraća, za 7-8 dana biti će spreman za normalan trening. Velkovski je imao jednu lakšu ozljedu iz reprezentacije i onda smo ga sačuvali da ne bi išli u neke rizične stvari, rekao je trener Rijeke.

- Znamo da Hajduk igra dobro na svome terenu i onda je uloga favorita njihova, ali mi moramo biti pametni i strpljivi i na njihovu agresiju odigrati još agresivnije i čekati svoje prilike. Ne bojimo ih se, ali poštujemo njihovu situaciju na domaćem terenu. Nama igračima još je u glavi prošlogodišnji poraz od 4:0 od njih i to nam je dodatni motiv, rekao je Capan.