Odbojkaši Mladosti ostali bez Lige prvaka

Odbojkaši zagrebačke Mladosti nisu uspjeli izboriti plasman u Ligu prvaka nakon što su u uzvratnom susretu posljednjeg pretkola u Domu odbojke Bojan Stranić izgubili od lisabonske Benfice sa 1:3 (20:25, 19:25, 25:20, 21:25).

Mladost je u prvom susretu u Lisabonu izgubila od Benfice sa 0:3 (22:25, 20:25, 22:25) i u uzvratu u Zagrebu je lovila pobjedu 3:0 ili 3:1 kako bi izborila 'zlatni set' i preko njega stigla do Lige prvaka. Nažalost, Portugalci su poveli sa 2:0 i već tada je priča bila gotova. Na koncu su gosti slavili sa 3:1 i izborivši plasman u najjače europsko odbojkaško natjecanje.

Najbolji igrač u portugalskim redovima bio je Thiago Raphael Oliveira sa 19 poena, dok je Honore upisao 13, a Lopes deset poena. Kod Mladosti su najbolji bili Marino Marelić sa 12 i Tomislav Mitrašinović sa 10 poena.

Hrvatski prvak je u prvom kvalifikacijskom kolu sa dvije pobjede bio bolji od engleske momčadi IBB Polonia London. U drugom pretkolu odvijala se daleko veća borba. Protivnik je bio austrijski prvak SK Zadruga Aich/DOB, a nakon što su obje momčadi ostvarile pobjede sa po 3:1, odlučivao je "zlatni set" u kojem je Mladost slavila sa 15:9 izborivši treće pretkolo.

Posljednja prepreka na putu do ulaska u grupnu fazu 'elitnog društva' u kojem je Mladost bila prije 20 godina, je bila portugalska Benfica, no portugalski sastav se pokazao boljim.

Mladost je posljednji put igrala u Ligi prvaka prije 20 godina. Tada su bile dvije skupine sa po osam momčadi, a Mladost je nastupila u skupini B zauzevši posljednje mjesto.