Prosinečki više nije izbornik BiH, sporazumno raskinut ugovor

Nogometni savez Bosne i Hercegovine u srijedu je raskinuo ugovor s izbornikom Robertom Prosinečkim, potvrdio je potpredsjednik NS BiH Milorad Sofrenić.

- S Robertom Prosinečkom smo sporazumno raskinuli suradnju. Sinoć smo imali sastanak, a danas smo se telefonski čuli s ostalim članovima Izvršnog odbora i donijeli konačnu odluku, izjavio je Sofrenić, a javlja portal Faktor.

Prosinečki je takav sporazum postigao s čelnim ljudima NS BiH s kojima se sastao u utorak navečer, no za potvrdu je bila nužna suglasnost članova Izvršnog odbora saveza koja je dobivena tijekom dana.

Prosinečki je najbolje bosanskohercegovačke nogometaše vodio od siječnja 2018. godine a glavna mu je zadaća bila osigurati njihov plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine što nije uspio.

Tijekom 22 utakmice koje su odigrali pod njegovim vodstvom izabranici Prosinečkog ostvarili su devet pobjeda, šest remija i sedam poraza.

Kvalifikacije su završili kao četvrta reprezentacija u skupini. Teorijske izglede za plasman na EURO 2020. nogometaši BiH imaju kroz doigravanje u Ligi nacija gdje ih čeka reprezentacija Sjeverne Irske, a ako tu ishode povoljan rezultat morali bi pobijediti i boljega iz meča između Slovačke i Republike Irske.