Ibrahimović postao vlasnik Hammarbyja

Švedska nogometna zvijezda Zlatan Ibrahimović postao je vlasnik švedskog prvoligaša Hammarbyja, potvrdio je stockholmski klub na službenoj stranici.

Hammarby je ove sezone treća momčad švedskog nogometnog prvenstva i igrat će kvalifikacije za Europsku ligu sljedeće sezone.
- Ovo je sve novo za nas, ali naravno vrlo uzbudljivo. Čini se da je dobro vrijeme, jer imamo jako dobru mladu momčad i igrat ćemo u Europi sljedeće godine. Nevjerojatno je da imamo osobu s takvom karizmom i strašću prema ovom klubu kao što je Zlatan Ibrahimović, rekao je predsjednik Hammarbyja Richard von Yxkull.

U razgovoru za švedske novine "Aftonbladet", Ibrahimović je objasnio da će pomoći Hammarbyju da postane najbolji klub u Skandinaviji. Prema njegovim riječima, klub ima fantastične navijače. Upitan hoće li i pomoći svom klubu svojim nogometnim vještinama na terenu, popularni nogometaš je odgovorio: - To se neće dogoditi.

Ibrahimović je nedavno objavio da odlazi iz američkog kluba Los Angeles Galaxy. Nakon toga je talijanski prvoligaš Milan ponudio Šveđaninu angažman na šest mjeseci, uz opciju produljenja na godinu i pol za šest milijuna eura.